Over mij

Hallo! Mijn naam is Marcel Alberts

Al sinds de middelbare school ben ik geïnteresseerd in vormgeving. Het startte met strips en cartoons tekenen met klasgenoten. Steeds weer opnieuw poppetjes en achtergronden maken tot de tekeningen goed genoeg waren.
In een iets later stadium van de middelbare school ging ik mij verder verdiepen in vormgeving, kunst en de wereld van illustraties.

 

Na de havo is de keuze gemaakt voor de pedagogische academie, terwijl de kunstacademie Minerva en de CIBAP (kunstvakschool) ook op mijn lijstje stonden. Ik heb hiervoor gekozen omdat werken met kinderen mij erg leuk leek en goed te combineren met het creatieve.

Tijdens en na mijn opleiding heb ik verschillende opdrachten gehad, zoals het maken van strookjes (strips) voor het landelijke magazine van Recrajob, cartoons in de Klasse!, het onderwijsblad van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en tekeningen in de schoolgidsen van de school waar ik werkte.

 

De laatste jaren heb ik mij steeds meer gericht op vormgeving en ontwerp. Ik heb schoolgidsen gemaakt, flyers vormgegeven en logo’s ontworpen.

Uren tutorials bekijken en ontwerpen namaken, me verdiepen in verschillende lectuur, tekenen en vooral veel oefenen hebben er voor gezorgd dat ik ben waar ik nu ben. Op deze manier heb ik me de kunst van het grafisch vormgeven aangeleerd.